一座一旦解散しましたので、本日から座長が戻る5月末までは不定期でお届けしたいと思います。
As the delivery captain went back to Japan and the delivery team was broken up, I will write the blog irregularly.

いざ、ダイアモンドヘッドへ!行ったことはあっても、登ったことはない、ということで登山。とりあえずバスでふもとまで。
Although I have been to the Diamond Head before, I have neber climbed it. Ken as well. So we decided to climb it. First, we took bus from the shopping center.

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てくてくてくてく歩いて細い道を登ります。まだまだこの頃は足取り軽いです。山に入ると道は舗装されてなくて岩肌むきだし。
We walked up the narrow path. We were still walking with a light step then at the begginning. 
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上を見上げるとたくさんの人、人、人。
When we looked up at the top, there were people, people, people!!
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74段の急な階段を上るとその先にはトンネルが。
After walking up the steep 74 steps, there was a tunnel. 
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トンネルを抜けたらそこは、、、、
前を歩く人たちが「おおぉぉっ。。。」というのでどんな素敵な景色が待ち受けているのかと思ったら、さらに99段の急な階段が迎えてくれました。
After walking through the tunnel........I heard people ahead of us said "oh.....wow.....", so I expected a surprisingly great view. Yes, it was somehow surprising.....99 more steep steps.

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そして頂上の展望台からの景色。
The view from the top.
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左手前にある灯台と、かなり見にくいですが沖のほうにある赤いブイのラインがトランスパックのフィニッシュです。(のはず。違ってたらご指摘ください)。
The line between the light house on the left hand and the red buoy off the coast is the finish line for the Transpac (I believe, if I am wrong, please correct!!)

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手前がダイアモンドヘッドの内側、で右奥に見えるのがココヘッド、この裏にハマウマベイ。
The front is the inside of the Diamond Head and the mountains on the right hand is the Koko Head and behid which is the Hanauma Bay

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ワイキキの町。The view of Waikiki.

登りは登りでツライけど下りも膝にくるのでなかなかハード。下山して登頂完了祝いにカキ氷!
It is hard to clim up but it is also hard to go down. Knees! We had shaved ice to celebrate the completion of the hiking.
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帰りはバスではなくて歩きで帰ることにしました。ストレッチストレッチ。
We diceided to walk back to the yacht club. Stretching.
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動物園の近くにあるTeddy's big burgersというところに。アメリカのハンバーガー!って感じでおいしかった。肉の焼き加減もソースも!私とケンさんは「big」つまりこの店では普通さいず、古川さんはbiggerを注文。Biggestはどのくらいの大きさなんだろうか?
Lunch at Teddy's Big Burgers next to the zoo. We all liked it! "the American Hambuerger" taste, we love the doneness and the sauce. Ken and myself ordered "big" which is a regular size there, and Furukawa ordered "bigger". I wonder how big the "biggest" is.
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疲れ果てて帰還。
We are finally back.
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Ken's Bar開店。ハワイオリジナルのラムとWYCで栽培しているらしいミントを使って、モヒート。
Ken's Bar opens today. Original mojito with Hawaiian rum and mint which I heard was grown at WYC. 
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疲れたからだをプールで癒して。。。。。爆睡。
Healing the tired bodies at the pool........then deep nap.
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