マリナデルレイ到着当日をもう少しレポートします。
Let me talk about what we did on the day of arrival.

恒例の到着炊きこみごはん。あとは食材消費祭り。まだ残ってたリンゴとオレンジ。それからジャガイモをたっぷり使ったポテトサラダ。あとは昨日の肉じゃがの残りに、アクシデント的に生まれた予定外の半熟卵を入れて、味噌を溶いた、よくわからないみそ汁。
We had takikomi-gohan (soy sauce seasoned rice) for breakfast as we always do right before arrivals, and tried to eat up everything remaining (not succeeded). Apples, oranges, and potato salad with a lot of potatos. Plus miso soup which used the nikujaga soup which was last night's leftover with soft-boiled eggs. Eggs in miso soup?! Well, I accidentaly cooked soft-boiled eggs, so I had to use them for something.  

P6180437s

昨日のいい天気とはうって変わって、、、もやがかってます。目の前にはっきり見えるはずの大陸もぼんやりとしか見えません。
Contrary to yesterday, it was foggy. We didn't see the big land clearly which let us feel "we are almost there!" 
P6180438s

マリナデルレイが見えてきました。
Marina del Rey came in to our sight.
P6180443s

P6180444s

前回到着した時は、はためくアメリカ国旗に感激したけど、曇り空、無風の中の元気ない状態だったので、心はそんなに踊りませんでした。もちろん、今回はアメリカ国内を移動しただけだから、っていうのもあるかも。
When we arrived here last time, I was so excited to see a flying the Stars and Stripes, I was not this time as it was so cloudy and there was no wind to fly the flag. Plus, we sailed from US to US.
P6180446s


P6180447s

P6180449s
でも、曇ってても素敵な街です、マリナデルレイ。
However, Marina del Rey is a beautiful place again.

今回の到着ビールはハワイで買ったKIRIN。
"Arrival beer" this time is KIRIN that we bought in Hawaii.
P6180454s

ブログを読んでいてくれたヤードのスタッフが、まだ航海中の船宛に「冷たいワインとビールどっちがいい?」とあらかじめメールくれていて、「ビールは積んでるからワイン!」って伝えたら、ホントに6本の冷えたカリフォルニア白ワイン用意しててくれました。嬉しい!
Since the yard manager where we stay had read our blog, he provided us chilled white California wine! How nice!
P6180455s

で、さっそく片づけ片づけ!セール外して
We started working right away. Taking away the sails, 
P6180456s



デッキ上の回航グッズ外して
taking out delivery equipment on the deck, 
P6180457s

他にもみんなが作業をする中、私は一人空港へ行きレンタカーピックアップし、ロングビーチに行きカスタム手続き。カーナビもiPhoneもないなか記憶だけを頼りにカスタムに着いて安心したのか、帰り道マリナデルレイの出口でハイウェイ下りてからヤードまで15分そこらのはずが1時間以上迷いました。ほんと方向音痴いやです。

While other crew were still working on the boat, I picked up a car at the airport and drove to Long Beach to visit CBP. I was so happy that I could reach CBP office only with my memory from 2 years ago. However, I was so relieved that it took more than an hour to get back to the yard after getting off the high way which usually takes 15 minutes.....yes, I am really bad at directions. 


で、夜は、以前から計画してた韓国焼肉屋!そう、4年前に渡辺謙夫妻に遭遇し、2年前は2回も足を運んだあの店です。
Then, Korean Yakiniku (BBQ) place for dinner. Yes, it is the restaurand where the team met Ken Watanabe 4 years ago, and we ate twice 2 years ago.
IMG_3732s

肉もおいしいけど、キムチとサンチュがおいしい
Of course I missed meat, but I actually was so happy to eat fresh vegitables.

Mayuko